Juf Henriëtte gaat met pensioen

25 februari 2021

Vrijdag 26 februari, neemt juf Henriëtte Scheffers-Maas afscheid van de Gerardusschool. Ze bereikt de mooie leeftijd van 65 jaar en heeft inmiddels meer dan 40 jaar les gegeven. Tijd om er een punt achter te zetten.

Na een flink aantal jaren op scholen in Griendtsveen en Blerick gewerkt te hebben kwam zij in september 1995 terecht op de Gerardusschool. Ze was een van de eerste twee juffen die binnendrongen in het mannenbolwerk dat de Walsbergse school toen nog was. Behoudens twee juffen die samen één kleutergroep draaiden en de handvaardigheidsjuf bestond het team toen enkel uit mannen. Nou toen kwam er even een wervelwind binnen!!! Een en al energie, die Henriëtte! Een vrolijke juf, die het leven van de zonnige kant bekeek. Een frisse wind, die de boel graag mee op stelten zette.

Henriëtte, een juf in hart en nieren. Ze was er altijd voor haar leerlingen. Ze dolde graag met hen en had steeds hun welbevinden en plezier op school voor ogen. Zelf keek ze dan ook altijd reikhalzend uit naar de extra activiteiten, uitstapjes en schoolreizen, waarmee ze haar leerlingen een onvergetelijke dag bezorgde. We weten niet wie er dan het meest enthousiast was, de juf of de kinderen.

Ze werkte hard en efficiënt, had haar zaakjes altijd op orde en strak georganiseerd. Leesbevordering was haar specialiteit, en dat heeft ze dan ook jaren in haar takenpakket gehad. Zo was zij de drijvende kracht achter de invoering van de Bieb op School in de Gerardusschool. Daarnaast is ze ook lange tijd Ib-er en RT-er geweest.

Henriëtte stamt uit een muzikaal geslacht uit Vlierden, en ze zingt en neuriet dan ook werkelijk de hele dag. Hadden we met het team geoefend voor een optreden voor een jubilerende of afscheidnemende collega, dan werden die liedjes de hele dag gehoord in de gangen. De oplettende jubilaris kon zo al ongeveer weten wat hem/haar te wachten stond! Het grootste feest was natuurlijk de cd-opname in een heuse studio in Neerkant in 2015. Hier werd het lied opgenomen dat wij voor onze collega, die dat jaar carnavalsprins was, zouden gaan zingen op het Peelstrekelala. We wonnen het festijn uiteindelijk nèt niet, maar waren echt wel het beste, aldus diezelfde prins!

En dan is het ineens dus eind februari 2021, de dag van het afscheid is daar. Voor de laatste keer ‘onder het viaduct door, rechtsaf bij de kerk….’, voor juf Henriëtte. Gelukkig zijn we weer welkom op school, al gelden er wel allerlei superstrenge maatregelen. We gaan er, denkend in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, tóch samen een mooi feestje van maken.